Zdobądź zawód KUCHARZ

 

OPIS ZAWODU

Kucharz sporządza różnego rodzaju potrawy, ciasta, napoje i desery z zastosowaniem narzędzi, maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych i przedsiębiorstwach zajmujących się przygotowywaniem i produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych.

Sporządza potrawy kuchni regionalnych, kuchni polskiej i innych narodów oraz podstawowych potraw dla różnych diet.

 

GŁÓWNE ZADANIA ZAWODOWE

Kucharz potrafi:

 

MOŻLIWOŚCI UZYSKIWANIA DODATKOWYCH KWALIFIKACJI

Absolwenci szkół branżowych kształcących się w zawodzie kucharz mają możliwość:

 

DALSZY ROZWÓJ ZAWODOWY

Uzyskanie kwalifikacji czeladnika gwarantuje zatrudnienie na rynku pracy, a doskonalenie swoich umiejętności to droga do uzyskania w przyszłości dyplomu mistrzowskiego w zawodzie kucharz.

 

Mistrz w zawodzie KUCHARZ,

to kreatywny specjalista, umiejący pracować w zespole, poszukiwany na rynku pracy!!!

Pliki do pobrania